3d-printerbedrijven Ultimaker en MakerBot kondigen fusie aan – Computer – Nieuws

3d-printerbedrijven Ultimaker en MakerBot kondigen fusie aan – Computer – Nieuws

De Nederlandse 3d-printerfabrikant Ultimaker gaat samen met het Amerikaanse 3d-printerbedrijf MakerBot. De ceo’s van de twee bedrijven gaan de nieuwe organisatie samen aansturen en de kantoren in Nederland en de VS blijven behouden.

De twee bedrijven maken naast de samenwerking ook bekend dat ze 62 miljoen dollar aan investeringen hebben opgehaald. Die investeringen zullen worden gebruikt voor r&d en om nieuwe markten aan te boren, melden de twee bedrijven. Ultimaker-ceo Jürgen von Hollen gaat de commerciële tak van het nieuwe bedrijf leiden. MakerBot-ceo Nadav Goshen wordt verantwoordelijk voor operations.

Ultimaker en MakerBot bestaan beide iets meer dan tien jaar, sinds het begin van de opkomst van 3d-printers. Beide bedrijven hebben 3d-printers geproduceerd en ontwikkelen ook software voor de apparaten.

De ondernemingsraad en de relevante autoriteiten moeten de fusie nog wel goedkeuren. De twee bedrijven verwachten dat de deal in het derde kwartaal van dit jaar kan worden afgerond. Het is nog niet bekend hoe het nieuwe bedrijf gaat heten.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196726/3d-printerbedrijven-ultimaker-en-makerbot-kondigen-fusie-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.