’43 procent van smartphonebezitters in Nederland heeft er een van Samsung’ – Tablets en telefoons – Nieuws

’43 procent van smartphonebezitters in Nederland heeft er een van Samsung’ – Tablets en telefoons – Nieuws

Ik ben onlangs, na 7 jaar die-hard Oneplus toestellen, overgestapt naar Samsung. Voorheen had ik dit nóóit overwogen vanwege de verhalen over bloatware, maar ik vind het echt alleszins meevallen. Vrijwel alle meuk kan je makkelijk verwijderen en als je echt alles eraf wil kan je zonder root losgaan met ADB. Hier zijn ook eenvoudige online tools voor. Maar in principe is dit niet nodig, de meeste apps verwijder je dus gewoon normaal. Alleen als je zaken als Bixby wel wegflikkeren moet je via ADB aan de slag. Bixby routines is alleen wel een leuke functionaliteit en biedt meerwaarde. Daarbuiten gebruik ik het verder niet.

OneUI is ook zeer prettig in gebruik en sterk verbeterd ten opzichte van vroeger. Ik gebruik nog wel Nova launcher, maar dat is puur uit gewenning. Het enige waar Samsug nog iets in kan verbeteren is animaties, die mogen wat mij betreft nog sneller. Verder biedt Samsung redelijk veel quality of life verbeteringen en settings bovenop stock Android. Ik vind Samsung zelfs fijner qua software dan de Pixel 6 Pro die ik hiervoor had.. Stock android klinkt altijd geweldig, maar Samsung weet met OneUI toch wat leuke dingen te implementeren. De nieuwe 5 jaar updates policy doet ook niet onder voor Google Pixel, ik krijg maandelijks beveilings patches en regelmatig feature updates (toestel is wel relatief nieuw, dus feature updates zullen afnemen ooit).

Samsung biedt gewoon een aantal erg sterke toestellen aan over het hele prijssegment, van instap tot midrange tot high-end. De bouwkwaliteit is altijd er goed, OLED panelen top-notch (die in vrijwel elk toestel te vinden zijn), de cameras zijn scherp en tegenwoordig is de software ook goed onder controle. Opladen zou nog iets sneller kunnen, vooral als je Chinese telefoons a la Oneplus gewend bent. Ook zou ik liever een Snapdragon versie hebben, maar Exynos doet het zeker niet verkeerd. Ten slotte doe ik niks met de Galaxy store of Samsung’s eigen apps (kalender etc.). Die heb ik dus verwijderd en/of in diepe slaap modus gezet.

Maar hier dus een tevreden overstapper naar de S22 Ultra :)

[Reactie gewijzigd door stin00 op 13 mei 2022 14:57]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196740/43-procent-van-smartphonebezitters-in-nederland-heeft-er-een-van-samsung.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.