7-Zip ondersteunt nu optioneel Mark-of-the-Web beveiligingsfeature

7-Zip ondersteunt nu optioneel Mark-of-the-Web beveiligingsfeature

Het populaire archiveringsprogramma 7-Zip heeft eindelijk ondersteuning voor de Mark-of-the-Web (MOTW) beveiligingsfeature van Windows gekregen, maar gebruikers moeten die wel zelf inschakelen. MOTW zorgt ervoor dat bestanden die via internet zijn gedownload door Windows van een aparte tag worden voorzien. Bij het openen van bestanden met een MOTW-tag zal Windows een extra waarschuwing aan gebruikers tonen of ze het bestand echt willen openen, aangezien het vanaf internet afkomstig is.

Verschillende applicaties zoals Microsoft Office ondersteunen Mark-of-the-Web. Deze ondersteuning ontbrak echter in 7-Zip. Dit tot ongenoegen van allerlei beveiligingsexperts. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld een zip-bestand via internet downloaden en daarna de inhoud via 7-Zip uitpakken, wordt het Mark-of-the-Web niet doorgegeven aan de uitgepakte bestanden. Iets wat een beveiligingsrisico kan zijn. Zo zijn in het verleden 7-Zip-archieven gebruikt voor de verspreiding van malware.

7-Zip-ontwikkelaar Igor Pavlov heeft in de nieuwste versie van 7-Zip (22.00), die vorige week uitkwam, de feature eindelijk toegevoegd. Gebruikers moeten die wel zelf inschakelen, aangezien “Propagate Zone.Id stream”, zoals het archiveringsprogramma Mark-of-the-Web noemt, standaard staat uitgeschakeld.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/757918/7-Zip+ondersteunt+nu+optioneel+Mark-of-the-Web+beveiligingsfeature?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.