9to5Google: Spotify test nieuwe automodus uit in Android-app – Beeld en geluid – Nieuws

9to5Google: Spotify test nieuwe automodus uit in Android-app – Beeld en geluid – Nieuws

Sommige gebruikers van de Spotify-app op Android-telefoons hebben sinds kort de optie om een nieuwe automodus in de app uit te testen. Dat meldt 9to5Google. De nieuwe modus moet Car View vervangen, de automodus die in november 2021 door Spotify uit de app werd gehaald.

Uit screenshots die 9to5Google publiceerde blijkt dat er drie modi beschikbaar zijn in de nieuwe Car Mode, een thuismodus, een zoekmodus en een bibliotheekmodus. De thuismodus bevat minder informatie dan de standaardweergave van Spotify en krijgt grotere knoppen voor onder andere albumart. De zoekfunctie lijkt enkel via spraakcommando’s aangestuurd te kunnen worden en via de bibliotheek kan er door muzieklijsten gescrolld worden.

9to5Google vermeldt dat sommige Android-gebruikers een melding te zien krijgen om de nieuwe optie uit te testen van zodra hun toestel verbinding maakt met een auto via bluetooth. Het is op moment van schrijven onduidelijk of de optie ook te activeren is door iOS-gebruikers.

Spotify Car View

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194822/9to5google-spotify-test-nieuwe-automodus-uit-in-android-app.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.