A Plague Tale: Requiem verschijnt op 18 oktober voor consoles en pc – Gaming – Nieuws

A Plague Tale: Requiem verschijnt op 18 oktober voor consoles en pc – Gaming – Nieuws

Focus Entertainment brengt A Plague Tale: Requiem op 18 oktober uit. De game van Asobo Studio is de opvolger van A Plague Tale: Innocence uit 2019. Het spel is gemaakt door de Franse studio die ook Microsoft Flight Simulator op zijn naam heeft staan.

Het verhaal van A Plague Tale: Requiem borduurt voort op het eerste deel. De game speelt zich af in Frankrijk tijdens de Spaanse Inquisitie en draait om zus en broer Amicia en Hugo, die moeten vluchten en hun dierbaren moeten redden.

De uitgever en ontwikkelaar tonen een nieuwe uitgebreide gameplaytrailer van ruim 12 minuten. Daarin zijn hoofdpersonages te zien in een steengroeve, waar ze uit handen moeten zien te blijven van soldaten die hen proberen te vangen.

A Plague Tale: Requiem komt naar de PlayStation 5, de Xbox Series X en S en pc. Er verschijnt ook een cloudversie voor de Nintendo Switch. Het spel is bij de release op 18 oktober ook direct beschikbaar via de Xbox Game Pass-abonnementen voor pc en consoles. De pc-versie van het spel krijgt opties voor raytracing en Nvidia DLSS.

De pc-versie komt uit via Steam voor 50 euro. De consoleversies hebben een adviesprijs van 60 euro. Er verschijnt ook een Collector’s Edition met een beeldje van Amicia en Hugo en diverse andere fysieke items. Die uitvoering kost 190 euro.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198372/a-plague-tale-requiem-verschijnt-op-18-oktober-voor-consoles-en-pc.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.