Aantal abonnees van Netflix is voor het eerst in tien jaar tijd gedaald – Beeld en geluid – Nieuws

Aantal abonnees van Netflix is voor het eerst in tien jaar tijd gedaald – Beeld en geluid – Nieuws

Ik denk niet dat het Probleem is dat die serie na 2 seizoenen stop.
Sterker nog, ik ben gek op die series met maar 6 afleveringen, want die bevatten meestal een afgerond verhaal.

Probleem is dat tegenwoordig elke serie als hoofdzaak een onderdeel moet zijn van een of meerdere grote story arc. En die lopen allemaal dood als de serie stopt, waardoor je als kijker met een half verhaal en vreel vragen zit, wat een onbevredigend gevoel krijgt. In tegenstelling tot traditionele series, waar elk aflevering zijn eigen verhaal was, met een arc van 1 of 2 seizoenen als bijkomend overkoepelend thema

Netflix zou ofwel meer terug moeten naar de oudere stijl, ofwel ze zouden bij het maken van het seizoen, geld moeten reserveren voor zeg 6 extra afleveringen, en de schrijvers laten bedenken hoe ze al overkoepelende arcs in 6 afleveringen afwerken. Blijkt de serie dan toch niet populair genoeg, dan maak je alsnog die 6 afleveringen zodat de kijkers een afgerond verhaal krijgen.

Wel populair en komt er toch een nieuw seizoen dan neem je die reservering mee naar het volgend seizoen, en teken je daar ook weer je 6 laatste afleveringen uit.

[Reactie gewijzigd door heuveltje op 20 april 2022 08:58]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195778/aantal-abonnees-van-netflix-is-voor-het-eerst-in-tien-jaar-tijd-gedaald.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.