ACM introduceert certificaat voor prijsvergelijkers van telecomabonnementen – IT Pro – Nieuws

ACM introduceert certificaat voor prijsvergelijkers van telecomabonnementen – IT Pro – Nieuws

Ik vind het weer zo’n typisch Nederlandse oplossing, een keurmerk. Alsof dát iets oplost. Er zijn ook wetten die worden overtreden (mededinging, belastingontduiking/ontwijking om maar iets te noemen). Maar in Nederland denken de instanties dat als ze er een keurmerk op plakken, alles hunky dory is.
Net als dat de regering denkt dat ze iets kunnen oplossen door er een heffing op te doen. We mogen niet meer roken, dus een extra heffing op peuken. We mogen niet meer vreten, dus een vettax, und so weiter. Allemaal van die ‘lekker makkelijk, hoef ik verder niets te doen’ oplossingen.

Ik vertrouw die vergelijkingssites sowieso niet. Op een of andere manier klopt het beeld dat ik van die sites krijg, nooit bij mijn eigen bevindingen. Het is soms duidelijk door wie ze betaald worden, want ‘de andere’ die misschien goedkoper is, zie je niet in het lijstje terug. Of wel, maar dan met een tarief dat niet klopt ofzo.
En nee, ik heb hier geen concrete voorbeelden van, maar het zijn dingen die ik heb meegemaakt op zoek naar een auto- of motorfietsverzekering, of om voor de gein te kijken of ik een ander internet abo kon nemen (betere voorwaarden/prijs). Steevast leverde mijn eigen rondgang betere resultaten op dan de vergelijkers. En ook bij Tweakers gaat het niet altijd goed. Ik heb meerdere malen meegemaakt dat ik op iets klikte en op de site stond uiteindelijk toch een ander bedrag of het artikel was fout. Dat zijn volgens mij dan fouten van de webshop die de data aanlevert, maar dat maakt uiteindelijk niets uit. Fouten of ‘fouten’ lokken mij wel naar die site voorlopig.

Dus voor mij persoonlijk: ik kijk soms op die vergelijkingssites, maar dan puur om te zien of ik iets gemist heb. Ik vertrouw er gewoon niet op dat zijn het 100% overzicht hebben. Zodra iets commerciëel wordt, krijg je dat namelijk. Marketeers zijn gewoon niet te vertrouwen, punt.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196524/acm-introduceert-certificaat-voor-prijsvergelijkers-van-telecomabonnementen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.