ACM krijgt aangepast voorstel van Apple over voorwaarden datingapps – IT Pro – Nieuws

ACM krijgt aangepast voorstel van Apple over voorwaarden datingapps – IT Pro – Nieuws

Wat je zegt, verplicht apps opnemen in de Appstore zal hem niet worden. Aan de andere kant, als de voorwaarden van Apple maar goed genoeg zijn, zou dat wel heel suf zijn van Facebook/Spotify en mogelijke anderen om kost-wat-het-kost weg te lopen. En soms moeten we ook maar accepteren dat één keuze voor iets wellicht een andere keuze blokkeert. De ACM treedt op namens alle consumenten, maar dat is niet één homogene groep, er is altijd wel iemand de klos die er net wat minder goed uit springt.

Overigens geloof ik ook niet dat 10 andere stores DE oplossing is, bij Android werkt dat ook niet. Ik zou het liefst willen dat ACM een aanwijzing geeft wat een redelijk bedrag is wat je mag afdragen aan de Apple appstore, iets zoals hieronder. Daarnaast sideloaden toestaan wat alleen te herstellen is met een totale toestelreset. Dan heb je wellicht “the best of both worlds”.

1) 5% voor alleen een app verwijzing + check dat je app OK is
2) 9% voor storage en bandbreedte + check
3) 15% voor storage , bandbreedte, check en payment afhandeling
4) 20% voor storage , bandbreedte, check, payment afhandeling en 1e lijns support

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 28 maart 2022 22:28]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194934/acm-krijgt-aangepast-voorstel-van-apple-over-voorwaarden-datingapps.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.