Actiestrategiegame Minecraft Legends komt in 2023 uit – Gaming – Nieuws

Actiestrategiegame Minecraft Legends komt in 2023 uit – Gaming – Nieuws

Mojang Studios komt met een nieuwe Minecraft-spin-off. Minecraft Legends wordt een ‘actiestrategiespel’ dat zich afspeelt op een mysterieus land dat ‘op de rand van de ondergang staat’. Het spel komt volgend jaar uit voor Xbox-consoles en pc’s.

Minecraft Legends speelt zich volgens de ontwikkelaar af in ‘een bekend maar mysterieus land, vol divers leven, weelderige biomen en rijke grondstoffen’. “Maar dit paradijs staat op de rand van de afgrond”, schrijft de studio.

Spelers werken samen om de Minecraft-overworld te verenigen tegen de vijandige piglins, die het land dreigen te verwoesten. De trailer toont een speler die op een paard rijdt, een kasteel bouwt en het opneemt tegen een groot aantal vijanden. De game speelt zich af in thirdpersonperspectief.

De game verschijnt ergens in 2023, zo maakt Mojang bekend tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase. Een concrete releasedatum is niet bekend, maar Microsoft stelde dat alle titels die tijdens de presentatie getoond worden op de planning staat voor ‘de komende twaalf maanden’. De game komt uit voor Xbox-consoles en Windows-pc’s en komt direct bij release beschikbaar via Game Pass.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197864/actiestrategiegame-minecraft-legends-komt-in-2023-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.