Activision Blizzard vindt zelf geen bewijs voor systematisch wangedrag – Gaming – Nieuws

Ik weet niet of je ooit weleens een formele klacht hebt ingediend, maar die er doorheen krijgen staat bijna gelijk aan ontslag nemen, want daar blijven werken wil je niet meer.
In eerste instantie proberen ze het af te wimpelen, dan gaan ze praten, dan proberen ze het te sussen, en alleen als jij voet bij stuk houdt, dan wordt het een klacht.
Probleem is dat jouw leidinggevende moet uitleggen waarom er een formele klacht is ingediend, en op dat moment heb jij flinke problemen. Het maakt dan niet meer uit of ze het eens zijn met je klacht of niet, zij willen niet dat er iets op papier komt, want dat betekent dat het hen niet gelukt is om dit op te lossen.
Het komt er dus op neer dat heel veel klachten nooit formeel worden gemaakt, en de werksfeer alleen maar onveiliger voelt.
Een werkelijke onafhankelijke partij, die gaat niet alleen kijken naar formele klachten, die gaat werkelijk op zoek, die praat met (ex-)medewerkers, die zal vragen naar bijv emails e.d. waar het nodige in staat enz.
Ik heb in al mijn jaren 1x echt een leidinggevende echt pissig gemaakt, en dat was omdat ik een dienst weigerde (ik was die dag vrij op het rooster), en zij wilde dat ik deze werkte. I.v.m. afspraken kon ik niet. Uiteindelijk kreeg ik de melding: “Je accepteert de dienst en we kunnen normaal verder, of ik maak er een verplichting* van en dan heb je problemen”. Ik eindigde met de problemen, en geloof me, zij was keihard. Oh en dat was in de GGZ, ik vermoed dat ze bij een bedrijf als AB veel harder zijn.
*Binnen de CAO staat dat ze je kunnen verplichten tot een dienst, indien dit niet anders opgelost kan worden. Zij zijn dan verplicht om dubbel te betalen, mogelijke vergoeding voor bijv kaartjes naar concert, en dit moet officieel op papier komen en gemeld worden bij diens leidinggevende.
De reden van weigering was trouwens voornamelijk omdat ze dit al 4-5 keer had gedaan in de maanden daarvoor.

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.