Activiste die inlogde op laptop Vlaamse minister-president veroordeeld

Activiste die inlogde op laptop Vlaamse minister-president veroordeeld

Een Leuvense activiste die eind vorig jaar onder andere op de laptop van de Vlaamse minister-president inlogde en daarop een PowerPoint-presentatie aanpaste is voor diefstal, valsheid in informatica en “externe hacking” veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Volgens de vrouw stonden de inloggegevens op de laptop, zo meldt Het Nieuwsblad.

De vrouw kwam afgelopen december na een demonstratie langs de ambtswoning van de Vlaamse Regering en minister-president Jan Jambon. Naar eigen zeggen werd ze binnengelaten en opeens alleen gelaten. Vervolgens maakte ze filmpjes van de woning en nam verschillende spullen mee. Ook logde ze in op een laptop in de woning en wijzigde een PowerPoint-presentatie. “De code stond op de laptop”, zo liet de vrouw tegenover de rechter weten. Ze doolde uiteindelijk anderhalf uur door het gebouw voordat ze door de conciërge werd buitengelaten.

Bron: https://www.security.nl/posting/770084/Activiste+die+inlogde+op+laptop+Vlaamse+minister-president+veroordeeld?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.