Aldi opent kassaloze winkel in Utrecht – IT Pro – Nieuws

Aldi opent kassaloze winkel in Utrecht – IT Pro – Nieuws

Dat eruit pikken doet de server op basis van een soort score systeem. Als je niet na 2x opgegeven had, had je gemerkt dat je na een stuk of twee positieve controles een heel aantal weken boodschappen kunt doen voordat hij je weer een keer laat controleren. Als je nooit of zelden fouten maakt, dan worden die intervallen steeds langer.

Het helpt trouwens wel als je de zelfscan met je bonuskaart gebruikt, dan kan hij zien dat je een brave jongen bent. Bij anonieme klanten is het systeem achterdochtig afgesteld

Ik vind het zelfscannen persoonlijk ontzettend prettig. Doe het altijd via mijn smartphone. Ik scan de boodschappen gewoon op het moment dat ik het in de kar leg en ik ben me door het zelfscannen gelijk een stuk bewuster van de prijs, omdat je continu een soort bon op je scherm hebt.
Vervolgens piept ie ook nog even als iets in de aanbieding is, met een ander piepje als je bijvoorbeeld pas 1 van de 1+1 gratis hebt. Ben je daar niet van gediend omdat je dat vieze marketing vindt, dan zet je je telefoon even op stil, hij trilt er namelijk niet door.
Bij de deur kan ik bijna zo doorlopen. Ik druk in de app op betalen, scan de code die in beeld komt en hou mijn smartphone tegen de pin waardoor ik automatisch apple pay.

Komt ook nog eens bij dat je van tevoren een boodschappenlijstje kunt maken vanaf de bank en dat hij die sorteert op basis van de optimale route door jouw winkel zodra je daar met de wifi verbindt. Vervolgens tik je in het lijstje op het product en de barcode die je dan scant wordt dan geinterpreteerd als dat product, zodat je ook bij missende voorraad makkelijk een alternatief kunt scannen. Zo heb je kassa en notitie in 1 app en kun je ook terplekke bekijken hoe het product eruit ziet als je iets nieuws moet kopen wat op een recept staat maar je zo even niet weet hoe de verpakking is. Ook is de zoekfunctie specifiek per winkel waardoor je ook gelijk kunt zien wat ze wel en niet hebben.

Echt een heel stuk gestroomlijnder dan bij de kassa alles uitladen, wachten tot alles is gescand, alles weer inladen, betalen en dan pas weg kunnen. Ik hoef echt geen praatje te maken met een of andere meid die daar al veel te lang zonder pauzes zit

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 19 juli 2022 13:28]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/199156/aldi-opent-kassaloze-winkel-in-utrecht.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.