Alternatieve App Store voor iOS heeft 300.000 maandelijkse gebruikers – Tablets en telefoons – Nieuws

Alternatieve App Store voor iOS heeft 300.000 maandelijkse gebruikers – Tablets en telefoons – Nieuws

“Indie games of homebrew”, ik hoor dat argument continue

En ik hoor continu (m.n. van jou) argumenten die erop neerkomen dat Apple de plicht heeft de (amerikaanse!) wet te handhaven, de privacy van gebruikers te beschermen, en de gebruikers tegen zichzelf te beschermen als ze iets stoms zouden willen doen.

Laten we elkaar niet voor de gek houden: het zou zou me niet verbazen als jij gelijk hebt wat betreft emulatoren, maar we weten ook heel goed dat het primaire motief van Apple is om feitelijk een belasting te kunnen heffen op alle apps. Dat is een zeer lucratieve zaak, en feitelijk levert dat monopoliewinsten op. Alle andere motieven zijn voor apple bijzaak, en zijn eigenlijk alleen belangrijk voor zover ze direkt of indirekt geld opleveren.

Voor wat betreft privacy en zo: die zullen andere app-stores ook heel goed in staat zijn te waarborgen. Apple heeft geen monopolie op het kunnen waarborgen van privacy etc. Er zouden ongetwijfeld ook app-stores komen die dat niet zo nauw nemen, maar evengoed zullen er app-stores zijn die de privacy van mensen wel goed waarborgen. Misschien wel beter dan Apple. En dat zijn dan de app-stores die goed uit de reviews zullen komen, en waarvoor de verstandige mensen dus zullen kiezen.

Voor wat betreft de illegale ROMs: het is aan de eigenaars van die code om daar wat aan te doen dat die te downloaden zijn. Nu zul jij zeggen dat dat vechten is tegen de bierkaai, en dat dat te veel geld kost, en dan heb je waarschijnlijk gelijk. Maar die eigenaars kunnen ook zorgen dat die spellen (met emulator) gewoon legaal in de appstore te krijgen zijn. Dan verdienen ze nog wat, en dan zal nagenoeg niemand de ROMs nog downloaden. Als zelfs dát niet financiëel rendabel is, dan hebben ze ook geen gemiste inkomsten als een kleine groep liefhebbers die spellen illegaal speelt. Maar goed, misschien is het gewoon een machtsspelletje: ze kicken op de macht om mensen iets te verbieden, zelfs al levert dat verder niets op.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196516/alternatieve-app-store-voor-ios-heeft-300000-maandelijkse-gebruikers.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.