Amazon breidt Prime uit naar andere webwinkels – IT Pro – Nieuws

Amazon breidt Prime uit naar andere webwinkels – IT Pro – Nieuws

Niet concurreren met de gevestigde orde ?
Daar denk ik toch echt anders over.
Amazon geeft zeker wel concurrerende prijzen, als ik iets nodig heb, is het vaak juist Amazon dat de laagste prijs heeft.
Ok, soms zitten daar zeer uitzonderlijke uitschieters tussen, zoals deze iPad voor €170 onder de advies verkoopprijs, maar doorgaans zijn vaak net even wat goedkoper dan bijvoorbeeld een Bol.com.
Het verschilt wel erg per productgroep, tuin benodigdheden, gereedschap en schoonmaakmiddelen is vaak een stuk goedkoper, PC hardware vrijwel nooit en vaak duurder.
Verder is het voor mij vaak het sneller alternatief van AliExpress. Veel producten van AliExpress zijn ook op Amazon te krijgen, uiteraard wel duurder, maar dan wel met een levertijd van 1 a 2 dagen ipv maanden.

Als ik dan ziet hoeveel Amazon pakketjes op het afhaalpunt liggen, vooral vergeleken met de bol.com dozen die erbij liggen, doen ze het intussen aardig goed in Nederland.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195924/amazon-breidt-prime-uit-naar-andere-webwinkels.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.