Amazon Kindle-e-readers krijgen eind 2022 ondersteuning voor EPUB-bestanden – Tablets en telefoons – Nieuws

Amazon Kindle-e-readers krijgen eind 2022 ondersteuning voor EPUB-bestanden – Tablets en telefoons – Nieuws

Dit kan nu al. En de laatste paar jaren zelfs al.

Je kan een .epub renamen naar .png en dan naar je kindle adres mailen en hij wordt keurig omgezet. Als je hem als .epub noemt krijg je een melding dat dit formaat niet ondersteund wordt maar als je het erdoorheen sneakt met een andere extensie dan werkt het al jaren :') Kortom, het platform ondersteunt het gewoon maar ze wilden het niet ondersteunen, wellicht om commerciele redenen. Dit trucje werkt zeker al een jaar of 4 a 5.

Overigens heb ik geen geDRM’de epubs geprobeerd maar ik heb een hele hoop epubs in mijn bibliotheek die ik op die manier heb omgezet. Je kan ook omzetten met Calibre maar de omzetter van Amazon werkt prima dus ik gebruik die eigenlijk altijd. Ik vind Calibre geen fijn programma. Het kan wel veel maar de UI vind ik onoverzichtelijk en ik heb vaak rare dingen met omzetten zoals te grote regelspacing. Ongetwijfeld prima ergens in de instellingen op te lossen maar die vind ik dus zo onoverzichtelijk.

Wel raar dat het dan toch tot eind dit jaar moet duren om die blokkade op *.epub uit te zetten :? En worden ePubs met DRM dan ook ondersteund?

Ik heb dus het gevoel dat dit meer te maken heeft met het uitfaseren van .mobi waardoor ze nu schoorvoetend toch epub gaan ondersteunen, dan dat er echt werk nodig is om dit te implementeren en testen. Amazon heeft altijd een soort “not invented here” haat tegen epub gehad, helaas. Ik neem aan uit commerciele overwegingen, ze willen het niet te makkelijk maken buiten Amazon om boeken aan te schaffen denk ik.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 mei 2022 16:22]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196258/amazon-kindle-e-readers-krijgen-eind-2022-ondersteuning-voor-epub-bestanden.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.