‘AMD Radeon RX 6000-refresh met sneller geheugen is uitgesteld tot mei’ – Computer – Nieuws

‘AMD Radeon RX 6000-refresh met sneller geheugen is uitgesteld tot mei’ – Computer – Nieuws

Dat gaat alleen om de standaard board power. Veel belangrijker is het maximale voltage dat je kan instellen. Dat zal voor beide kaarten 1200mV zijn, waardoor het daadwerkelijke verbruik niet veel zal verschillen.
Omdat het zowel de 6950XT als de 6900XT LC een XTXH chip hebben (top kwaliteit versie van de normale chip) kan je met een tooltje als MorePowerTools zelf nieuwe limieten voor zowel wattage als voltage instellen. Dan wordt ineens de temperatuur beheersing van de kaart de belangrijkste beperkende factor.
Uit de doos heb je best kans dat de 6950XT wat beter presteert, maar als je met dit soort aanpassingen aan de slag gaat denk ik dat toch de LC versie het beter doet vanwege de efficiëntere koeling. Bij deze kaarten levert een betere koeling meestal betere prestaties op.

Het verschil tussen de “normale” RX6900XT kaarten met een XTXH chip en de 6950XT is de snelheid van het geheugen. Waar je bij de 6900XT meestal niet verder kan clocken dan 2150 MHz, kan je met de 6950XT memory chips veel hogere snelheden halen.

Praktisch nut is er nauwelijks, maar je haalt er wel brute TimeSpy scores mee in 3DMark.

Dus als je al een 6900XT hebt om mee te gamen, dan heeft het net zo min zin om een 6950XT aan te schaffen als het kopen van een 3090Ti als je al een 3090 hebt.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195184/amd-radeon-rx-6000-refresh-met-sneller-geheugen-is-uitgesteld-tot-mei.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.