Amerikaanse hogeschool moet deuren voorgoed sluiten na ransomwareaanval – IT Pro – Nieuws

Amerikaanse hogeschool moet deuren voorgoed sluiten na ransomwareaanval – IT Pro – Nieuws

Lincoln College in de Amerikaanse staat Illinois sluit eind deze week voorgoed de deuren. De onderwijsinstelling noemt de pandemie en een ransomwareaanval eind 2021 als de hoofdzakelijke redenen voor het moeten sluiten van de school.

De ransomwareaanval vond in december vorig jaar plaats en zou ernstige gevolgen voor de interne systemen van de relatief kleine hogeschool hebben gehad, zo laat de directie weten. “[De cyberaanval] werkte alle handelingen rondom aanmeldingen tegen en blokkeerde alle institutionele data waardoor er een onduidelijk beeld van de hoeveelheid aanmeldingen voor het najaar van 2022 ontstond. Alle systemen nodig voor de werving en het behoud van studenten, maar ook voor het inzamelen van geld werden geblokkeerd.” Er zouden geen persoonsgegevens bij de aanval zijn buitgemaakt.

Het duurde enkele maanden voordat Lincoln College weer alle data op een rijtje had, maar toen bleek het al te laat te zijn. Er konden niet meer op tijd fondsen geworven worden voor het huidige schooljaar. Hoewel de ransomwareaanval de druppel bleek te zijn, werden de financiële problemen door de covid-19-pandemie veroorzaakt. Ondanks een recordaantal aanmeldingen in het najaar van 2019 bleken alle gezondheidsmaatregelen en technologische vereisten tijdens de pandemie te duur voor de school. Ook stelden veel studenten hun studie uit vanwege de pandemie, wat voor verdere financiële problemen zorgde.

Lincoln College werd in 1865 geopend op wat later de laatste verjaardag van de Amerikaanse president Abraham Lincoln bleek te zijn. De hogeschool heeft naar eigen zeggen sindsdien verschillende crises overleefd, waaronder de Spaanse griep, de Grote Depressie, twee wereldoorlogen en de financiële crisis van 2009.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196544/amerikaanse-hogeschool-moet-deuren-voorgoed-sluiten-na-ransomwareaanval.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.