Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gaan wifi in vluchten leveren via Starlink – IT Pro – Nieuws

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gaan wifi in vluchten leveren via Starlink – IT Pro – Nieuws

Hawaiian Airlines wordt de eerste luchtvaartmaatschappij die wifi bij internationale vluchten gaat aanbieden via Starlink. De luchtvaartmaatschappij gaat daarvoor twee Airbus-vliegtuigtypes en een Boeing-type aanpassen. Een andere Amerikaanse maatschappij gaat ook Starlink gebruiken.

Hawaiian Airlines spreekt over gratis wifi met ‘hoge snelheid en lage latency‘ voor vluchten tussen de Hawaïaanse eilanden en het Amerikaanse vasteland, Azië en Oceanië. De luchtvaartmaatschappij gaat de gratis wifi aanbieden op Airbus A330- en A321neo-toestellen, waarvoor het bedrijf de vliegtuigen gaat aanpassen. De Boeing 787-9-toestellen die het bedrijf heeft besteld, krijgen de Starlink-internet ook.

Het gaat om ‘bepaalde’ toestellen die de wifi krijgen. Naar verwachting wordt de Starlink-internet begin volgend jaar voor het eerst beschikbaar op de vluchten. De wifi komt niet beschikbaar op de kortere vluchten tussen de Hawaïaanse eilanden.

De luchtvaartmaatschappij stelt dat passagiers met de Starlink-internet video’s kunnen streamen, kunnen multiplayergamen en online kunnen werken. Reizigers hoeven hiervoor niet naar registratiepagina’s te navigeren of betaalportals te gebruiken, stelt het bedrijf.

Hawaiian Airlines is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die internettoegang via Starlink mag aanbieden. Eind vorige week maakte de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JSX als eerste bekend Starlink-wifi te leveren op vluchten. Deze maatschappij verzorgt alleen nationale vluchten in de Verenigde Staten en gaat de wifi ook gratis aanbieden voor klanten. Starlink-internet moet later dit jaar beschikbaar komen voor JSX-reizigers.Bron: https://tweakers.net/nieuws/196016/amerikaanse-luchtvaartmaatschappijen-gaan-wifi-in-vluchten-leveren-via-starlink.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.