Amsterdam UMC gaat patiëntendossiers AMC en VUmc samenvoegen

Amsterdam UMC gaat patiëntendossiers AMC en VUmc samenvoegen

Het Academisch Medisch Centrum en VU medisch centrum in Amsterdam gaan vanaf volgende maand patiëntendossiers samenvoegen binnen het Amsterdam UMC. Patiënten kunnen hier tot 5 oktober tijdelijk bezwaar tegen maken. De twee locaties van Amsterdam UMC, locatie AMC en locatie VUmc, werken sinds de bestuurlijke fusie in 2018 nauw samen.

“Met één dossier bij Amsterdam UMC hoeven zorgverleners van beide locaties elkaar niet apart te informeren, waardoor uw behandeling sneller verloopt. Ook hoeft u als patiënt niet meerdere keren dezelfde vragen te beantwoorden, zoals vragen over persoonsgegevens of uw medicijnen”, zo laat het Amsterdam UMC over de samenvoeging weten.

De dossiers bevatten allerlei gegevens, zoals over de zorgverzekering, contactpersoon in geval van nood, allergieën, medicijnen, bevindingen van eerdere bezoeken aan locatie AMC of locatie VUmc en berichten over eerdere behandelingen. Door de samenvoeging zijn dossiers straks op zowel locatie AMC als locatie VUmc door zorgpersoneel te bekijken. Ook de gegevens van overleden patiënten worden samengevoegd.

Wie niet wil dat zijn gegevens worden samengevoegd kan hier bezwaar tegen maken. Dan zullen gegevens voorlopig gescheiden blijven voor medewerkers van locatie AMC en locatie VUmc. Het bezwaar wordt ook in het patiëntendossier vastgelegd. Het gaat hier wel om tijdelijk uitstel. Wanneer Amsterdam UMC in de toekomst juridisch gefuseerd is, krijgen patiënten alsnog een Amsterdam UMC-dossier. AMC en VUmc zijn dan wettelijk gezien opgegaan in één Amsterdam UMC.

Bron: https://www.security.nl/posting/767075/Amsterdam+UMC+gaat+pati%C3%ABntendossiers+AMC+en+VUmc+samenvoegen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.