Android 13-telefoon heeft meer opslag over door verplicht nieuw bestandssysteem – Computer – Nieuws

Wat ik me nu afvraag is of er ook nog nadelen zijn/reden zijn waarom een fabrikant dit liever niet zou willen gebruiken?
Traditioneel is een nadeel dat je gecomprimeerde data eerst moet uitpakken voor je het kunt lezen, dus het zal de CPU/SOC wat zwaarder belasten en je accu daarmee sneller leegtrekken, maar ik weet niet hoe relevant dit nog is. Aan de andere kant hoeft er minder data gelezen te worden, dus daar bespaar je weer wat energie.
Heel vroeger was dit ook een manier om trage harddisks sneller te maken, door een gecomprimeerd bestandsysteem, hoefde er minder dat gelezen te worden. Ik geloof dat mijn 5,25″ Quantum Bigfoot hdd op die manier een fractie sneller te maken was, maar dat is echt “Opa vertelt”… Er wordt hier ook 20% snelheidswinst geclaimd, dus misschien werkt dat inderdaad nog steeds?
Er worden mooie voordelen genoemd (sneller en efficiënter met de ruimte). Maar waarom zou de noodzaak er zijn om het te verplichten als het alleen maar beter is?
Waarschijnlijk omdat het voordeel niet 100% bij de fabrikant ligt en deze dus moeite moet doen en deze wijziging uit de weg zou kunnen gaan als het geen financieel voordeel biedt?
En waarom is er de noodzaak om het te verplichten? Geeft het dan problemen als bepaalde fabrikanten het niet zouden doen (klagen mensen dat een telefoon standaard te vol is bijvoorbeeld)?
Ik heb geen flauw idee, misschien dat de support voor oudere standaarden op termijn vervalt en mensen dan een slechte ervaring hebben als hun fabrikant eigenwijs aan een oude standaard heeft vastgehouden?
Ik mis inderdaad erg veel van dat soort informatie in het bericht. Het klinkt nu nogal marketing-achtig, met alleen maar voordelen. Waarom is dit dan niet eerder bedacht? Waarom verplichten als er geen nadelen zijn…? Terechte vragen zonder antwoord.
[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 23 mei 2022 14:44]

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.