Android-apps op Windows 11 kunnen na update op lokaal netwerk communiceren – Computer – Nieuws

Android-apps op Windows 11 kunnen na update op lokaal netwerk communiceren – Computer – Nieuws

Het is enigszins wel grappig hoe Microsoft probeert alle andere besturingssystemen te integreren in Microsoft Windows.

Op Linux heb je WINE, ik heb geen idee hoever Android op Linux kan draaien behalve enkele Android emulators. ( Beetje zoals VirtualBox of VMWare achtig principe zoals Android x86)

Wel vind ik Windows van Microsoft een beetje gaan lijken op een Frankenstein Besturingssysteem.

Aan elkaar genaaid van stukken en delen, en kijken of het werkt, wat het vroeg of laat ook wel zal doen.

Bij Linux heb je overigens ook een soort Frankstein effect, bijvoorbeeld als je flatpack installeert en je Ubuntu langzaam omtovert naar Redhat die tegelijk samen een besturingssysteem vormen.

In onderstaande link zie je wat ik zelf ook ervaarde met flatpack.
https://ludocode.com/blog/flatpak-is-not-the-future

Voor Microsoft Windows voorzie ik een zelfde scenario, een Frankenstein Besturingssysteem.

Voor de mensen die het woord Frankenstein niet kennen is hier een link naar Wikipedia. Het wordt gebruikt voor iets wat bijelkaar verzameld is, en aan elkaar genaaid wordt, en dan op 1 of andere manier toch werkt.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Frankenstein_(roman)

Wel is het zo dat Microsoft Windows gewoon altijd het jaar van de desktop heeft sinds begin jaren 90. En bij Linux spreken ze op forums altijd over verwachtingen dat het jaar van Linux op de desktop gaat komen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197054/android-apps-op-windows-11-kunnen-na-update-op-lokaal-netwerk-communiceren.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.