Anonymous hackt Russische websites en verspreidt anti-oorlogboodschap

Anonymous hackt Russische websites en verspreidt anti-oorlogboodschap

Een aantal belangrijke Russische websites zijn door hackerscollectief Anonymous gehackt. De voorpagina van de websites waren vervangen voor een antioorlogboodschap: “Dit is niet onze oorlog, laten we hem stoppen!”

Het gaat onder andere om persbureau Tass, het dagblad Kommersant en de Russische editie van zakenblad Forbes. De websites lieten voor een korte tijd een antioorlogboodschap zien, voordat de pagina’s offline werden gehaald.

‘Stop deze waanzin’

Het bericht is een oproep aan Russische burgers. “Wij verzoeken u dringend deze waanzin te stoppen, stuur uw zonen en echtgenoten niet de dood in. Poetin laat ons liegen en brengt ons in gevaar. We zijn geïsoleerd van de hele wereld, ze kopen onze olie en gas niet meer.”

Het bericht vervolgt: “Over een paar jaar zullen we leven als mensen in Noord-Korea. En waarom? Om Poetin in de geschiedenisboeken te krijgen? Dit is niet onze oorlog, laten we er mee stoppen!” Het bericht is geschreven door “bezorgde journalisten van Rusland”, zo laat Anonymous weten.

In een tweet erkent Forbes te zijn gehackt: “U bent misschien een bericht op onze website tegengekomen met het logo van Anonymous. We doen ons best om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.”

Anonymous

Anonymous is een internationale groep hackers van wie de identiteiten onbekend zijn. Ze voeren regelmatig digitale aanvallen op overheden uit. In het verleden namen de hackers bijvoorbeeld de systemen van China onder vuur en werden websites van Donald Trump offline gehaald.

Vorige week verklaarde Anonymous een “cyberoorlog” tegen Rusland. Als eerste zet werd een gehackte database met naar verluidt contactgegevens van medewerkers van het Russische defensieministerie online gezet. Een deel van de informatie was echter verouderd of incorrect.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5291450/anonymous-hackt-russische-websites

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.