Apple beschuldigt ex-medewerkers van stelen chipgeheimen voor start-up – Computer – Nieuws

Apple beschuldigt ex-medewerkers van stelen chipgeheimen voor start-up – Computer – Nieuws

Apple claimt dat minstens twee voormalige medewerkers documenten met gevoelige informatie over chips hebben meegenomen bij hun overstap naar de start-up Rivos. Dat bedrijf zou medewerkers van Apple ertoe aangezet hebben om chipgeheimen mee te nemen.

Apple beschuldigt Rivos ervan zijn medewerkers met toegang tot gevoelige chipdocumentatie benaderd te hebben om over te stappen naar de start-up. Verscheidene medewerkers zouden dat gedaan hebben en daarbij documentatie meegenomen hebben, waarna ze, volgens de rechtszaak, hun sporen probeerden te wissen door data van hun Apple-apparaten verwijderen.

Minstens twee voormalige Apple-medewerkers namen gigabytes aan data mee waarvan Rivos gebruik kon maken, luidt de beschuldiging van Apple. Die documentatie zou Rivos in staat stellen om de ontwikkeling van concurrerende system-on-a-chips in een stroomversnelling te brengen.

Volgens Reuters, dat schrijft over de rechtszaak, is Rivos een zogenoemde stealthstart-up, die relatief onder de radar werkt na de oprichting vorig jaar. Rivos zou inmiddels meer dan 40 voormalige medewerkers van Apple in dienst hebben genomen om aan system-on-a-chiptechnologie te werken.

Apple stapte naar het gerechtshof van Californië om af te dwingen dat Rivos de bedrijfsgeheimen niet meer mag gebruiken en dat zijn voormalige medewerkers de gestolen documentatie teruggeven. Ook eist Apple een schadevergoeding.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196276/apple-beschuldigt-ex-medewerkers-van-stelen-chipgeheimen-voor-start-up.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.