Apple doet voorstel voor in-app betalingen in Nederland, hoe gaat het verder? – IT Pro – Nieuws

Apple doet voorstel voor in-app betalingen in Nederland, hoe gaat het verder? – IT Pro – Nieuws

Apple heeft zondag een nieuw voorstel gedaan voor hoe in-app betalingen in datingapps zouden moeten gaan werken in Nederland. Toezichthouder ACM gaat het beoordelen. Het is een nieuwe stap en toont aan dat er beweging zit in de markt voor betalingen binnen apps.

De inhoud van het nieuwe voorstel is onbekend. Apple heeft er niets over gezegd en de ACM blijft er vaag over. “De ACM is positief over de stap die Apple nu zet. Het aangepaste voorstel moet leiden tot definitieve voorwaarden voor datingappaanbieders die gebruik willen maken van de App Store”, aldus de toezichthouder. Het valt op dat de ACM het voorstel ‘positief’ noemt, al blijkt duidelijk uit de tekst dat ook bij de ACM nog niet alle details bekend zijn. Het ‘voorstel voor de definitieve voorwaarden’ is nog niet binnen, zo zegt de toezichthouder.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194912/apple-doet-voorstel-voor-in-app-betalingen-in-nederland-hoe-gaat-het-verder.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.