Apple Pay is vanaf nu ook beschikbaar bij SNS Bank – Tablets en telefoons – Nieuws

Apple Pay is vanaf nu ook beschikbaar bij SNS Bank – Tablets en telefoons – Nieuws

Met de dubbel-klik op de home-button ontsluit je alleen Apple Pay, niet je hele telefoon, tenminste zo werkt het op mijn TouchID-toestel: om het toestel te ontgrendelen gebruik je een enkele klik op de home button/TouchID-sensor. Om Apple Pay te openen, gebruik je een dubbel-klik, waarbij je de laatste klik gelijk de TouchID-scan is om de betaling (met je standaard-kaart) te accorderen. In de praktijk werkt dit uiterst vloeiend.

Met Apple Watch is een TouchID scan/authenticatie niet nodig zolang de Watch om je pols zit, maar wel een dubbelklik op de side-button om Apple Pay te openen.

Je kunt overigens ook sommige dingen (waaronder 1 betaalpas) in je wallet in “Express Mode” zetten, waarvoor het, in bepaalde situaties (zoals bijv. in het OV, bij tolpoorten en/of parkeergarages) niet nodig is om de dubbel-klik te doen, dit is dan vergelijkbaar met het gedrag van een contactloze pas (zonder authenticatie).

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196840/apple-pay-is-vanaf-nu-ook-beschikbaar-bij-sns-bank.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.