Apple verhelpt actief aangevallen zerodaylekken in iOS en macOS

Apple verhelpt actief aangevallen zerodaylekken in iOS en macOS

Door Anoniem: Waarom staat de firewall per default uit op macOS? Is een firewall in zijn algemeen onnodig?

In mei 2007 alweer stelde ik deze vraag aan het tijdschrift MacFan (https://nl.wikipedia.org/wiki/MacFan) dat inmiddels ter ziele is gegaan. Ik had toen net een nieuwe iMac 5,1 aangeschaft. De dag erna kreeg ik van Alfred Konijnenbelt, toen hoofdredacteur van MacFan, het volgende antwoord:

Weliswaar zijn er geen noemenswaardige hacks en virussen, maar ooit zal de eerste er komen en dan kun je er maar beter op voorbereid zijn. Het handige van Apple’s firewall is dat u ‘m gewoon kunt activeren. Voor standaardvoorzieningen die bij Delen genoemd staan zet Mac OS X automatisch de juiste poorten open; de rest blijft gesloten. U hoeft er zich dus niet helemaal in te verdiepen. Pas als u bijzondere dingen doet die buiten de gebaande wegen gaan, is het noodzakelijk wat meer van de materie af te weten. Overigens beschermt de firewall alleen tegen inkomend dataverkeer. Om ook uitgaand verkeer te controleren kunt u gebruik maken van een programmaatje als Little Snitch of NetBarrier.

Bron: https://www.security.nl/posting/748681/Apple+verhelpt+actief+aangevallen+zerodaylekken+in+iOS+en+macOS?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.