‘Apple werkt aan MacBook Pro met M2 Max met 12 cpu-cores en 38 gpu-cores’ – Computer – Nieuws

‘Apple werkt aan MacBook Pro met M2 Max met 12 cpu-cores en 38 gpu-cores’ – Computer – Nieuws

Apple werkt volgens Bloomberg aan negen Mac-systemen met M2-processors, waaronder een MacBook Pro die met een M2 Pro en M2 Max beschikbaar komt. De M2 Max zou over 12 cpu-cores en 38 gpu-cores beschikken.

Apple wil volgens Mark Gurman van Bloomberg een MacBook Air, een instapversie van de MacBook Pro, twee Mac mini-modellen, twee modellen van zowel de 14″- als de 16″-MacBook Pro en een Mac Pro-desktopsysteem uitbrengen, alle met een M2-processor. De negen systemen krijgen volgens Gurman verschillende versies van de opvolger van de M1-processor.

Zo zouden de komende MacBook Air en de instapvariant van de MacBook Pro een M2 met 8 cpu-cores en 10 gpu-cores krijgen. Vermoedelijk gaat het bij de cpu opnieuw om 4 krachtige en 4 zuinige cores, net als bij de M1. De M1 heeft 8 gpu-cores en de M2 zou met zijn 2 extra gpu-cores op grafisch vlak dan ook wat beter presteren. Naar verluidt produceert TSMC de M2 op 4nm, terwijl de M1 op 5nm wordt gemaakt. Ook hierdoor kan de M2 zuiniger of beter presteren, of een combinatie van beide.

De Mac mini-systemen zouden beschikbaar komen met een M2 en een M2 Pro. Details over de M2 Pro meldt Gurman niet. Apple zou ook een Mac mini met een M1 Pro testen, maar onduidelijk is of deze verschijnt, aangezien de Mac Studio dit systeem overbodig gemaakt zou hebben.

De MacBook Pro’s met 14″- en 16″-schermen zouden ook een update met de M2 Pro tegemoet kunnen zien, maar er zouden ook varianten met een M2 Max verschijnen. De M2 Max moet een processor zijn met 12 cpu-cores en 38 gpu-cores, en daarmee krachtiger zijn dan de M1 Max met 10 cpu-cores en 32 gpu-cores. Ten slotte moet ook de Mac Pro verschijnen met de opvolger van de M1 Ultra.

De MacBook Air, instap-MacBook Pro en nieuwe Mac mini’s verschijnen nog dit jaar, luidt het bericht. De MacBook Air krijgt naar verluidt ook een flink gewijzigd ontwerp.

De Apple M1-chipfamilie

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195662/apple-werkt-aan-macbook-pro-met-m2-max-met-12-cpu-cores-en-38-gpu-cores.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.