Apps in App Store moeten vanaf 30 juni optie bieden om account te wissen

Apps in App Store moeten vanaf 30 juni optie bieden om account te wissen

Apps in de Apple App Store moeten gebruikers vanaf 30 juni de optie bieden om in de app aangemaakte accounts ook eenvoudig vanuit de app te verwijderen. Apple heeft ontwikkelaars hier nogmaals op gewezen. Oorspronkelijk zou de verplichting vanaf 31 januari dit jaar gaan gelden, maar Apple besloot app-ontwikkelaars meer tijd te geven om de benodigde aanpassingen door te voeren.

Apps moeten hierbij aan verschillende voorwaarden voldaan. Zo moet de verwijderoptie eenvoudig voor gebruikers zijn te vinden. Daarnaast is het niet voldoende om gebruikers alleen de optie te bieden om hun account tijdelijk uit te schakelen, maar moeten gebruikers het account samen met hun persoonlijke data kunnen verwijderen. Verder wijst Apple app-ontwikkelaars op lokale wet- en regelgeving met betrekking tot het opslaan en bewaren van accountgegevens.

Bron: https://www.security.nl/posting/754836/Apps+in+App+Store+moeten+vanaf+30+juni+optie+bieden+om+account+te+wissen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.