Arbeiders fabriek Apple-leverancier in China in opstand na strenge coronaregels – IT Pro – Nieuws

Arbeiders fabriek Apple-leverancier in China in opstand na strenge coronaregels – IT Pro – Nieuws

Begin dit jaar was er een kleine uitbraak op een universitaire campus paar km verder op, zo ging de hele campus en een x-km straal dicht, niks mocht er in of uit (behalve voedsel en water). Volgens “social media” kwam het uit beijing toen er een groep mensen terugkwamen van een “studietrip”. De pest was alles ging dicht, ook de enige metro/lightrail verbinding die er doorheen ging (Hangzhou, ZJU – Zijingang campus) naar een suburb (linan).

Bovendien is er onlangs weer een “nieuws brief” van de Nlse consulaat in shanghai uitgekomen, je kan “inprincipe” je huis verlaten om noodzakelijk dingen te doen, mits er toestemming is van je “compound-manager”. Als dat niet mogelijk was, moest je contact op nemen met het nlse consulaat.

Iedereen kan weggaan als je wilt, maar de consequences ervan moet je ook accepteren (baan verliezen, in quarantine etc). Een Nlse echtpaar met kind was paar weken geleden gevlucht uit shanghai en zit nu inmiddels in hangzhou “vrij onder toezicht” na zijn verplichte quarantine and een dozijn testen.

Je kan vinden wat je wilt, maar dit zijn de feiten. Conclusies mag je zelf trekken.

Ik ben zelf “gevlucht”, want ik heb totaal geen zin in lockdown. Ik kan bijna met zekerheid zeggen (99,99%) dat ik het minste van iedereen op aarde in lockdown heb gezeten, namelijk 1 week, en dat was semi-lockdown (boodschappen doen om de 2 dagen).

[Reactie gewijzigd door zonglew00 op 27 mei 2022 21:38]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197302/arbeiders-fabriek-apple-leverancier-in-china-in-opstand-na-strenge-coronaregels.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.