ASUS brengt GPU Tweak III-software uit met vernieuwd ontwerp en nieuwe functies – Computer – Nieuws

ASUS brengt GPU Tweak III-software uit met vernieuwd ontwerp en nieuwe functies – Computer – Nieuws

ASUS heeft zijn GPU Tweak III-software officieel uitgebracht na een bèta van een jaar. De derde versie van GPU Tweak bevat een nieuw ontwerp met een vernieuwde interface, naast nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om profielen te koppelen aan games en extra grafieken.

Bij de nieuwe interface zijn instellingen niet langer opgedeeld tussen eenvoudige en geavanceerdere opties. In plaats daarvan krijgen gebruikers bij het starten van GPU Tweak III meteen ‘de belangrijkste’ tuning- en ventilatorinstellingen. Aan de linkerzijkant van de software zitten daarnaast knoppen om sneller te kunnen navigeren naar andere schermen, zoals instellingen en grafieken.

De grootste wijziging draait om de voltage-frequency tuner. ASUS zegt dat de nieuwe tuner intuïtiever werkt en met de wasd- en pijltoetsen van een toetsenbord werkt. Ook heeft de nieuwe tuner een toolbar, naast functies als multi-point movement, curve rotation en linear alignment. Gebruikers kunnen de spanning en frequentie van de gpu bovendien vergrendelen om de stabiliteit van de gpu te kunnen testen. De tuner kan verschillende curves opslaan, zodat gebruikers kunnen terugvallen op een oude curve, mocht dat nodig zijn.

Voor het ontwikkelen van de vernieuwde gpu-software zegt ASUS veel contact te hebben gehad met gebruikers om te kunnen zien wat zij in de nieuwe software wilden hebben. Zo vroegen gebruikers om functies die ASUS al wilde implementeren, zoals fps- en frametimegrafieken. Een functie die ASUS specifiek heeft ontwikkeld omdat veel gebruikers ernaar vroegen, is een log viewer. Daarmee kunnen gebruikers op basis van oude grafieken zien wat de invloed was van aanpassingen aan de gpu.

GPU Tweak III bevat verder nieuwe ventilatorinstellingen waarbij de ventilators van de pc en gpu sneller kunnen ingrijpen op temperatuurveranderingen. De nieuwe gpu-software kent ook Profile Connect, een optie waarbij verschillende gpu-profielen worden gekoppeld aan games of software. Zo kan bij games een agressiever profiel worden ingezet, waarbij de ventilators harder gaan draaien, en bij kantoorsoftware juist een rustiger profiel met stillere ventilators.

ASUS GPU Tweak III is nu beschikbaar en werkt met zowel Nvidia- als AMD-gpu’s. Voor GPU Tweak III is geen ASUS-videokaart vereist.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197442/asus-brengt-gpu-tweak-iii-software-uit-met-vernieuwd-ontwerp-en-nieuwe-functies.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.