ASUS: vraag naar gpu’s voor cryptomining loopt terug – Computer – Nieuws

ASUS: vraag naar gpu’s voor cryptomining loopt terug – Computer – Nieuws

Maar laat die lagere prijzen maar komen. Ik doe al echt lang met mijn PC (i5-4670K met GTX770) en ben echt wel toe aan een upgrade, maar man wat is dat spul duur geworden. Gelukkig zijn de prijzen aan het dalen, maar het is nog lang niet op het niveau dat ik acceptabel zit. Inmiddels zit ik te kijken naar gebruikte kaarten, jaartje oud, maar ook die gaan voor de hoofdprijs weg. Zelfde met refurbished laptops, die koop je soms voor de prijs van een nieuwe, waarom zou je dat doen als de specs niet veel beter zijn?

Je doet nog langer met je PC dan ik op dit moment; ik heb een i7-6700K staan, met 32GB RAM en een GTX 1070… die grafische kaart heb ik aangeschaft on The Witcher 3 fatsoenlijk te kunnen spelen, maar ik heb dat spel nooit gespeeld omdat ik sinds 2017 al niet de tijd heb om spellen van die lengte te spelen…

Voor mij is op het moment een hoge core-count met _allemaal dezelfde_ cores het belangrijkste. Mijn geld gaat dus zitten in de CPU met de hoogste core-count, en dan tellen de E-cores niet mee. Die zijn bullshit voor mijn use cases.

Het zou dus goed kunnen zijn dat mijn ondertussen 6 jaar oude GTX 1070 gewoon mee gaat naar een nieuw systeem, dat op de planning staat om gebouwd te worden in augustus 2023. (Na de release van Debian 12.)

Mocht ik later nog iets gaan spelen dat daadwerkelijk zwaarder is dan TW3, dan zie ik wel verder. Ik denk echter dat de GTX 1070 mogelijk wel 8-10 jaar oud gaat worden hier.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196732/asus-vraag-naar-gpus-voor-cryptomining-loopt-terug.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.