Australische overheid waarschuwt bedrijven voor nieuwe .au-domeinnaam

Australische overheid waarschuwt bedrijven voor nieuwe .au-domeinnaam

De Australische overheid heeft bedrijven, organisaties en burgers gewaarschuwd voor de nieuwe .au-domeinnaam die vanaf morgen te registreren is. Op dit moment maken Australische organisaties en ondernemingen gebruik van domeinnamen eindigend op .com.au, .net.au, .org.au, .gov.au of .edu.au. Vanaf 24 maart kunnen er domeinnamen eindigend op .au worden geregistreerd.

Bedrijven hebben tot 20 september de tijd om de .au-versie van hun huidige domeinnaam te registreren. Daarna kan iedereen de domeinnaam registreren. “Deze nieuwe categorie domeinnaam laat gebruikers kortere, beter te onthouden domeinnamen registreren, maar creëert ook mogelijkheden voor cybercriminelen om frauduleuze activiteiten uit te voeren”, aldus het Australische Cyber Security Centre (ACSC).

Opportunistische cybercriminelen zouden het .au-domein van een bedrijf kunnen registreren om zich vervolgens als deze onderneming voor te doen, aldus de waarschuwing van het ACSC. Organisaties en ondernemingen worden dan ook opgeroepen om het .au-equivalent van hun huidige domeinnaam voor 20 september vast te leggen.

Bron: https://www.security.nl/posting/747575/Australische+overheid+waarschuwt+bedrijven+voor+nieuwe+_au-domeinnaam?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.