Australische overheid wil bij datalek verplichte melding aan banken

Australische overheid wil bij datalek verplichte melding aan banken

Bedrijven en organisaties in Australië die met een datalek te maken krijgen moeten dit verplicht aan banken melden, zo wil de Australische regering naar aanleiding van het grote datalek bij telecomprovider Optus. Daar werden de gegevens van meer dan negen miljoen Australiërs gestolen en vervolgens op internet te koop aangeboden. De aanvaller heeft inmiddels excuses aangeboden en zegt dat hij de gestolen database zal verwijderen.

Volgens de Australische premier Anthony Albanese is het incident een grote “wake-up call” voor het bedrijfsleven. De regering wil daarom de privacywetgeving gaan aanpassen zodat organisaties in het geval van een datalek worden verplicht om banken te waarschuwen, zodat die maatregelen kunnen nemen om getroffen klanten tegen fraude te beschermen, meldt persbureau Reuters. Naast een meldplicht wordt er ook gekeken naar wetgeving om bij datalekken boetes op te kunnen leggen.

Bron: https://www.security.nl/posting/769297/Australische+overheid+wil+bij+datalek+verplichte+melding+aan+banken?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.