Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt WK-gangers voor Qatarese apps

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt WK-gangers voor Qatarese apps
Door Anoniem: Oh jeetje me kreetje. Nou kan Mark Rutte niet gaan. Want op die ouwe Nokia kunnen helemaal geen apps!

Je mobiel is privé.

Niemand, en ook zeker een land niet, bepaalt wat je daarop moet installeren. Je zou wel goed knettergek moeten zijn om dat te doen. Als het nodig is om door een douane te komen, gelijk daarna even factory resetten desnoods. Technische storing heet dat! Geen idee wat er gebeurd is, maar heeft u hier in Quatar geen Apple store om het na te vragen? Of bel maar even met het hoofdkantoor van Google, die nemen altijd op! Je gaat er toch geen tweede telefoon voor aanschaffen, voor zulke stommiteiten? Factory reset is nergens verboden. Kun je nagaan hoe dom ze zijn overal.

Opmerkelijk dat je ook weet dat het in Qatar niet verboden is om zo’n app te verwijderen .
U is een heel gestudeerd mens, bekendheid met Qatarese recht is hier zeldzaam.

De eigenwijsheid om te denken dat het overal werkt zoals in Nederland daarintegen is natuurlijk niet zeldzaam.

Als je voor de poort van het stadion staat waar je dik voor betaald hebt en niet binnen komt omdat je een technische storing gemaakt hebt op je telefoon – wie is er dan dom ?

Het is niet hun probleem als jij je wedstrijd mist .

Wel naar zo’n kutland gaan , je niet aan hun regels houden en toch denken dat je krijgt waarvoor je kwam in dat land – echt niet heel slim.

Bron: https://www.security.nl/posting/774869/Autoriteit+Persoonsgegevens+waarschuwt+WK-gangers+voor+Qatarese+apps?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.