Baldur’s Gate 3 komt defintief pas ergens in 2023 officieel uit – Gaming – Nieuws

Baldur’s Gate 3 komt defintief pas ergens in 2023 officieel uit – Gaming – Nieuws

Het is totaal kansloos om een game als dit in EA uit te brengen, ik snap dat echt niet. Game is niet af, mensen proberen het en wanneer de game 2 of 3 jaar later echt uit komt dan is hij oud en kijkt veel minder er naar om. Voor een bepaald genre vind ik EA wel passend maar voor dit soort games helemaal niet.

Wat maakt dat uit in dit geval? Mensen die het hebben gekocht in EA (not me) willen er niet meer naar omkijken, misschien, maar ze hebben al de volle mep betaald… Dus voor Larian/WotC maakt dat helemaal niets uit, cash binnen is cash binnen.

Ondertussen hebben die EA kopers wel drie jaar gratis QA zitten doen voor Larian, dus bij release mag ik hopen dat een hele hoop bugs er al uit zijn. En als het een goeie game is bij release (wat ik hoop) dan zullen veel mensen alsnog het spel kopen, als het geen goede game is bij release, dan hebben ze het geld tenminste al binnen van de EA kopers.

Jij bekijkt het verhaal heel erg vanuit de klant, maar de klant beslist niet of iets een EA game wordt of niet, dat doet de maker/uitgever. En bekijken het vanuit hun eigen perspectief, wat komt hun goed uit, wat levert het meeste geld op, etc. En EA is goed voor de maker, niet voor de klant.

Vergeet ook niet dat Larian hun laatste twee computer games (en enige bordspel) via Kickstarter hebben gefinancierd. De eerste Original Sin werd alweer 9 jaar geleden gefund via KS. Dat hebben ze niet gedaan met Baldur’s Gate (mogelijk een ding met de licentie eigenaren), maar ze moeten toch ergens 5-6 jaar financiering vandaan halen. Dat zullen ze gedeeltelijk hebben kunnen doen van het succes van Original Sin 1 en 2, maar ik verwacht zeker niet het volle traject…

En ik ben zelf niet echt zo een persoon, maar hoeveel mensen hebben Baldur’s Gate meerdere keren (uit) gespeeld bij release? Verschillende kan ik me zo herinneren… Ik verwacht dan ook dat dit type speler juist eerder in de EA is gesprongen en de speler die juist de hele experience in een keer wil hebben lekker wacht op release… Dat geeft iedereen keuzes.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195954/baldurs-gate-3-komt-defintief-pas-ergens-in-2023-officieel-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.