Belgische bank KBC introduceert eigen digitale munt met beperkte toepassing – IT Pro – Nieuws

Belgische bank KBC introduceert eigen digitale munt met beperkte toepassing – IT Pro – Nieuws

Wie gebruikt hun AI genaamd Kate nu echt voor langere termijn?

Ik. Er zit wat foutenmarge op, maar de overzichten die je uitgaven en inkomsten op maandbasis geven vind ik interessant.

Of betaalt voor parking via de app?

Hell yes, nummerplaat in de app invoeren, Q-Parks rij ik moeiteloos in-en uit met nummerplaatherkenning. Ez pz, kost me niets meer?

Of leest het (gewone, niet-financiële!) nieuws van VRT NWS via hen?

Nah, heb ik de VRT NWS app voor, best wel een domme functie. Alsof mensen ontspannen door hun bank app zitten te scrollen op trein, bus of in de refter. Devalueert de rest van de app helemaal niet.

Of regelt bus- en treintickets via de KBC app in plaats van bij de vervoersmaatschappij zelf

Ik, bij het zelden OV gebruik.

Mijn partner gebruikt dezelfde functies. KBC is een dure bank, maar ik ben altijd tevreden geweest over hun doorzettingsvermogen om te durven vernieuwen. Argenta is dan weer beter voor de spaarrente, maar wat kan ik vandaag nog met spaarrekeningen. Mijn centjes weggehaald bij Argenta want hun e-banking apps waren destijds een behoorlijke afknapper. Geen idee hoe dat nu zit, maar best tevreden met KBC.

/OT
De Katencoin voelt wat aan als die Mobile Vikings aankoop punten die je elders kan uitgeven. Nooit echt wat voor gevoeld, voelt steeds aan als een spaarkaartje.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198046/belgische-bank-kbc-introduceert-eigen-digitale-munt-met-beperkte-toepassing.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.