Belgische telco Orange kampt met 4G-storing – IT Pro – Nieuws

Belgische telco Orange kampt met 4G-storing – IT Pro – Nieuws

Een onbekend aantal Orange-klanten in België maken melding van een 4G-storing. Die speelt sinds vrijdagavond. De provider biedt ook 4G voor thuis aan en ook die dienst is onderbroken. Een indicatie van wanneer de problemen voorbij zullen zijn, is er nog niet.

Volgens een woordvoerster van Orange is het netwerk door technische problemen ‘onstabiel’. De situatie zou al wel aan het verbeteren zijn, wat ook lijkt te blijken uit de dalende trend in storingsmeldingen op Allestoringen.be. De storing beperkt zich niet tot het Nederlandstalige deel van het land; het Franstalige RTL Info verneemt van Orange dat het een landelijke kwestie is, hoewel niet iedere klant getroffen is.

Klanten die door de storing getroffen zijn, zien een 4G-symbool op hun smartphone, maar hebben desalniettemin geen internetconnectiviteit. Een terugval naar 3G wordt op dit moment niet geïmplementeerd. Bellen en sms’en is nog wel mogelijk.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198126/belgische-telco-orange-kampt-met-4g-storing.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.