Bepaalde TP-Link-routers lijken informatie over dns-verzoeken te delen met Avira – Computer – Nieuws

Bepaalde TP-Link-routers lijken informatie over dns-verzoeken te delen met Avira – Computer – Nieuws

Jouw verhaal over problemen met AirPorts hoor ik dan verder weer weinig tot niks over terug ;) Gevalletje your mileage may vary denk ik dan. Problemen met Ubiquity spul trouwens ook niet.

Ik vind een Dream Machine allereerst niet goedkoop, 300 euro voor een router is een fors bedrag. Dit is dan ook het enige apparaat van ze wat geen extra controller node of PoE adapter of wat dan ook nodig heeft zover ik weet. Ik zou graag een keer een volledig Ubiquity/Unify netwerk willen proberen maar dan ben ik richting de 1000 euro kwijt en dat kan ik me simpelweg niet veroorloven (en vind ik het ook niet waard als ik heel eerlijk ben).

Ik snap alleen niet wat je bedoelt met “alles wat eraan verbonden is”.

Wat ik vaak (als voordeel, zelfs) hoor is dat wanneer je in de management interface iets aanpast dat dit op het hele netwerk wordt doorgevoerd; het werd hiervoor ergens al Software Defined Network genoemd. Dit wordt als een plus gezien, maar mij lijkt het juist onhandig aangezien ik op het moment van schrijven twee Synology routers/APs heb die ik onafhankelijk van elkaar wil kunnen instellen, aangezien ze verschillende doeleinden hebben. Dan wil ik geen twee controller nodes hebben draaien naast twee sets aan Ubiquity apparatuur, of twee Dream Machines à 300 euro per stuk die dan onafhankelijk werken als ik eigenlijk alleen een access point nodig heb.
Nu hoor ik in deze thread ook dat je met groepen kan werken en als dat zo is kan het probleem opgelost zijn, maar dit is hoever mijn kennis over Ubiquity apparaten reikt. Maar dan moet ik alsnog moeilijk gaan doen om een feature te ontwijken die ik eigenlijk helemaal niet wil.

En wat bedoel je met vendor lock?

Ik koop een Ubiquity access point. Dan moet ik nog een controller node hebben specifiek met de software van ze, of zo’n los apparaatje (Cloud Key is dat volgens mij? ik heb een hekel aan dit soort vage benamingen), want ik kan de access point niet op zichzelf configureren. Van wat ik las moet je ook een van hun PoE injectors of een switch met PoE van ze hebben want een generieke gaat niet werken.

Misschien snap ik het systeem gewoon niet en moet ik het een keer geprobeerd hebben, maar zoals gezegd vind ik de apparatuur te duur om gewoon “even te proberen”, en ik ben wat betreft netwerkapparatuur fan van simpele hardware met simpele software. Minder features = meer beter in mijn optiek. Op mijn Synology apparatuur draai ik ook geen extra pakketten, gewoon standaard SRM met grotendeels de instellingen op autopiloot.

Zoals ik eerder al zei vind ik TP-Link dan ook heel interessante spullen hebben, maar dit soort dingen zijn daarbij hele grote rode vlaggen.

EDIT: Ik heb de Dream Router gevonden, ik dacht dat je een typfout had gemaakt. Die ziet er interessant uit, maar ik heb nu steeds meer vraagtekens; waarom is een “domme” AP van ze dezelfde prijs tot 2x zo duur als dit all-in-one apparaat? Heb ik hier een losse controller bij nodig, de website rept alleen over “UniFi OS integration“, wat mij suggereert dat dit een integratie is op een ander product? Wat houdt UniFi OS in en waar draait het op? De website neemt me bij “learn more” naar de Dream Machine Pro toe, heb ik die nodig voor het configureren van die Router?

[Reactie gewijzigd door NanoSector op 13 maart 2022 14:54]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194314/bepaalde-tp-link-routers-lijken-informatie-over-dns-verzoeken-te-delen-met-avira.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.