Betaalvereniging: contant geld van groot maatschappelijk belang

Betaalvereniging: contant geld van groot maatschappelijk belang

Goed functionerend contant geld voor wie dat nodig heeft is van groot maatschappelijk belang, zo stelt Betaalvereniging Nederland. Door het afnemend aantal contante betalingen vindt de organisatie dat er goede afspraken met alle betrokken partijen nodig zijn om contant betalen voor de langere lange termijn te borgen en betaalbaar te houden.

De Betaalvereniging reageerde op de Visie op Betalen van de Nederlandsche Bank (DNB). In de Visie stelt DNB dat mensen die met contant geld willen betalen dit ondanks de verdere digitalisering van het betalingsverkeer moeten kunnen blijven doen. Hoewel de Betaalvereniging en DNB een rol voor contant geld zien, werken ze ook aan digitale terugvalopties die contant geld kunnen vervangen bij een pinstoring.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) laat in een reactie weten dat het de speerpunten in de Visie van DNB ondersteunt. Aan de andere kant stelt de NVB dat de zogeheten leidraad van de Nederlandsche Bank voor problemen zorgt. Door de leidraad moeten banken namelijk grote contante stortingen kwalificeren als hoog risico. Dit heeft volgens de NVB een grote impact op klanten. Er is daarom een verkenning gestart naar de omvang, oorzaken en mogelijke oplossingen voor het probleem.

Bron: https://www.security.nl/posting/748432/Betaalvereniging%3A+contant+geld+van+groot+maatschappelijk+belang?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.