Bewaak uw cyberbeveiligingsruimte – Dr. Antwi-Boasiako

Bewaak uw cyberbeveiligingsruimte – Dr. Antwi-Boasiako

De directeur-generaal van de Cyber Security Authority heeft er bij het publiek, met name instellingen, op aangedrongen verantwoordelijkheid te nemen voor hun cyberbeveiliging door te investeren in antivirus.

Dit, legde Dr. Albert Antwi-Boasiako uit, zou een van de zekerste manieren kunnen zijn om gevoelige gegevens te beschermen tegen kwaadaardige programma’s.

Dr. Antwi-Boasiako, die sprak op een bewustwordingssymposium over cyberbeveiliging georganiseerd door de Accra Technical University (ATU), zei dat de vooruitgang van de cyberruimte individuen en organisaties blootstelt aan een groter risico.

Het evenement maakte deel uit van de activiteiten van de school ter gelegenheid van de cyberbewustzijnscampagne van dit jaar, die wereldwijd wordt gevierd om mensen eraan te herinneren dat ze zichzelf, hun familie en hun bedrijf moeten beschermen tegen online bedreigingen.

Hun lokale thema was “De zwakste schakel in het cyberbeveiligingsecosysteem versterken om de kroonjuwelen van de tertiaire onderwijsinfrastructuur te beschermen”.

Dr. Antwi-Boasiako zei dat de zwakste schakel in cybersecurity het vermogen van mensen is om hun privégegevens minimaal te beschermen.

Hij adviseerde organisaties, vooral onderwijsinstellingen, om adequate maatregelen te nemen om gevoelige informatie te beschermen, waaronder examenresultaten, financiële betalingen en gegevens van studenten.

“Het is niet genoeg om te investeren in technologieën om gevoelige informatie te beschermen, maar het is belangrijk om de capaciteit van de mensen op te bouwen om de systemen te bemannen,” zei hij.

Professor Amavi Acakpovi, waarnemend vice-kanselier van ATU, zei dat de opkomst van COVID-19 en het toenemend gebruik van internet voor veel activiteiten, waaronder e-campus, het afnemen van examens en vergaderingen, de behoefte aan cyberbeveiliging hebben vergroot.

“Tegenwoordig hebben we veel informatietechnologiesystemen op de universiteit, zoals het beheer van academische dossiers, personeelsdossiers, financiële dossiers, toelating en certificering,” zei hij.

Prof. Acakpovi zei dat de universiteit voorop liep op het gebied van technologisch onderwijs en stappen had ondernomen om een baken van kennis en innovatie te zijn.

“We erkennen dat in de 21e eeuw onze studenten, faculteit en de gemeenschap als geheel goed op de hoogte moeten zijn van de kunst van cyberverdediging,” zei hij.

Hij zei dat de toekomst van de digitale samenleving van het land, de beveiliging van gevoelige informatie en de bescherming van kritieke infrastructuur afhankelijk zijn van collectieve inspanningen.

Prof. Acakpovi zei dat de School had geïnvesteerd in innovatieve technologie, state-of-the-art cyberbeveiligingsprogramma’s had opgezet en samenwerkingsverbanden had gesmeed met industrie-experts en overheidsinstanties om de verdediging te versterken.

Hij zei: “De bedreigingen waar we vandaag mee te maken hebben, verbleken misschien bij die van morgen, vandaar dat de noodzaak van een voortdurende dialoog, de verspreiding van kennis, het verkennen van opkomende trends en het delen van beste praktijken niet alleen een noodzaak is; het is onze morele en ethische verplichting tegenover toekomstige generaties.”

DISCLAIMER: De meningen, commentaren, opinies, bijdragen en verklaringen van lezers en medewerkers op dit platform vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten of het beleid van Multimedia Group Limited.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.