Bibliotheek Rotterdam kan week na cyberaanval weer boeken uitlenen

Bibliotheek Rotterdam kan week na cyberaanval weer boeken uitlenen

Bij 22 vestigingen van de bibliotheek Rotterdam is het na een week weer mogelijk om boeken te lenen, nadat dit door een cyberaanval onmogelijk was geworden. Om wat voor soort aanval het precies gaat is nog altijd niet bekendgemaakt. Naast het niet kunnen lenen van boeken waren ook de bibliotheekcomputers als gevolg van de aanval niet te gebruiken. Die zijn inmiddels weer beschikbaar, net als het wifi-netwerk van de bibliotheek.

Het onderzoek naar de aanval is nog gaande. Zo is het onbekend of er persoonsgegevens zijn buitgemaakt. “Er is nog te veel onduidelijk om uit te kunnen leggen wat er precies aan de hand is, maar ik heb het gevoel dat we heel goed waren voorbereid”, liet directeur-bestuurder Theo Kemperman eerder tegenover omroep Rijnmond weten. Tegenover het AD vertelt Kemperman dat de technici van de bibliotheek dag en nacht hebben gewerkt om het systeem weer draaiende te krijgen.

Bron: https://www.security.nl/posting/772399/Bibliotheek+Rotterdam+kan+week+na+cyberaanval+weer+boeken+uitlenen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.