Bigtreetech brengt SKR 3-moederbordserie uit voor 3d-printers – Computer – Nieuws

Bigtreetech brengt SKR 3-moederbordserie uit voor 3d-printers – Computer – Nieuws

Spannende manier om de drivers te plaatsen. Weet niet of dat past bij het: “E3 replacement board”-idee, maar het bied potentie. 480MHz is een behoorlijke stap omhoog, ik gebruik mede vanwege de hogere clocks momenteel een Octopus in m’n printer puur zodat Klipper meer commando’s naar de MCU kan sturen.

Zie dat ze ook ‘legacy’ steppers ondersteunen. Ik snap het idee wel een beetje. Met die nieuwe EZ steppers (ook gewoon met trinamics aan boord) heb je wat meer opties voor koeling, hoog ging de koeling namelijk toch al.

Wat me voornamelijk een goeie vernieuwing lijkt tegenover de ‘oude’ SKR is een makkelijkere fan voltage selectie (Noctua op heatbreak en electronics is geweldig, zowel 12cm als 4cm, als je naar 12v kan schakelen én je heatbreak een lagere CFM aankan), en een behoorlijk stuk minder werk om 48V op je motoren te krijgen.

Je kunt zeggen van BTT wat je wilt, en de kwaliteit is soms echt ondermaats (probe pins die te kort gesoldeerd zijn, inconsistente plugs, maar ja, meeste 3d print mensen die dit kopen doen hun wiring toch zelf en daarmee de plugs ook), maar als je een goed uit de doos bordje hebt, heb je er een hoop aan als je van printer-tweaking houdt. Ben benieuwd hoe dit bordje het gaat doen in de speedprinters.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197254/bigtreetech-brengt-skr-3-moederbordserie-uit-voor-3d-printers.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.