Binance laat Russische gebruikers met meer dan 10.000 euro alleen nog opnemen – IT Pro – Nieuws

Binance laat Russische gebruikers met meer dan 10.000 euro alleen nog opnemen – IT Pro – Nieuws

Binance-accounts van Russische gebruikers mogen niet meer dan 10.000 euro aan cryptovaluta bevatten. Accounthouders met hogere bedragen mogen alleen nog geld opnemen. Het besluit van de marktplaats volgt op Europese sancties.

Binance-accounts van Russen of Russische organisaties met meer dan 10.000 euro aan cryptovaluta moeten een adresverificatie doorlopen en worden in een modus gezet waarbij alleen nog opnames mogelijk zijn. Ze kunnen geen bedragen meer toevoegen en kunnen ook niet meer gebruikt worden voor het verhandelen van cryptovaluta. Dat meldt Binance.

De marktplaats benadrukt dat Russische accounts met bedragen lager dan 10.000 euro zo blijven als ze zijn. Binance erkent dat de maatregel restrictief kan zijn voor Russische burgers, maar meldt de sancties te moeten implementeren. Volgens het bedrijf moeten andere grote cryptobeurzen binnenkort dezelfde regels volgen.

De ceo van Binance, Changpeng Zhao, zegt van mening te zijn dat cryptobeurzen niet de macht zouden moeten hebben om de accounts van een heel land te bevriezen, maar dat hij niet anders kan, omdat ‘de wereldwijde gemeenschap’ beloofd heeft sancties te volgen.

De Europese Commissie publiceerde begin april een pakket nieuwe maatregelen tegen Rusland wegens de inval in OekraÏne, waaronder een verbod op het leveren van diensten voor cryptovaluta met ‘hoge waarde’ aan Rusland.Bron: https://tweakers.net/nieuws/195928/binance-laat-russische-gebruikers-met-meer-dan-10000-euro-alleen-nog-opnemen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.