Blizzard brengt Diablo IV uiterlijk in juni 2023 uit en toont nieuwe gameplay – Gaming – Nieuws

Blizzard brengt Diablo IV uiterlijk in juni 2023 uit en toont nieuwe gameplay – Gaming – Nieuws

Diablo IV komt uiterlijk in juni 2023 uit. De game krijgt ook crossplay en cross-progression tussen alle beschikbare platformen. Daarnaast wordt de necromancer-klasse toegevoegd aan de bekende gameserie.

Necromancers staan erom bekend dat ze in staat zijn om de doden te doen herrijzen en ze te laten vechten aan hun zijde. De klasse heeft zijn eigen ‘verhaaltrailer’ gekregen van ontwikkelaar Blizzard. Daarnaast heeft de studio een nieuwe gameplaydemo getoond.

In die demo, die onderdeel is van de Microsoft & Bethesda Showcase van zondag, legt Blizzard uit dat Diablo IV in totaal bijna 150 verschillende kerkers zal bevatten. Daarnaast zijn er nieuwe zogenaamd strongholds, vestingen van de legioenen van antagonist Lilith, die spelers schoon kunnen vegen. Nadat ze dat gedaan hebben, kunnen er kleine stadjes ontstaan op die plekken.

Ook de multiplayer passeert de revue. Blizzard toont een voorbeeld van een torenhoog baasmonster dat verslagen moet worden door met grote aantallen spelers samen te werken. Ook player-versus-player is een mogelijkheid in speciale daarvoor ingerichte arena’s. Blizzard zegt van plan te zijn de game nog ‘jaren’ van nieuwe content te voorzien. De game komt uit voor de huidige generatie Xbox en PlayStation en voor Windows. Ook zijn registraties voor de aankomende bètatests van de game geopend.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197878/blizzard-brengt-diablo-iv-uiterlijk-in-juni-2023-uit-en-toont-nieuwe-gameplay.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.