Blizzard kondigt mobiele game Warcraft Arclight Rumble aan – Gaming – Nieuws

Blizzard kondigt mobiele game Warcraft Arclight Rumble aan – Gaming – Nieuws

Deels klopt dit natuurlijk niet, Blizzard heeft immers al maanden gratis transfers van ‘dode’ servers naar bijv. Firemaw, de grootste server van allemaal en met een redelijke balance, ik (en een boel medespelers) hebben bijvoorbeeld onze hele guild gratis verhuisd van Dreadmist naar firemaw, terwijl andere guilds van Dreadmist naar Earthshaker zijn gegaan.

Die gratis transfers zijn er dus gewoon, mits je maar op een echt dode server speelt, en niet op een server die door de community al doodverklaard is, maar waar nog genoeg spelers spelen. De community verklaard immers servers veel te snel ‘dood’, met alle negatieve gevolgen voor die server tot gevolg.

Ik vind zelf geforceerde merges ook geen goed idee, er zijn immers ook spelers die ervoor kiezen om op low pop te spelen en die helemaal niet willen spelen op een high pop of hoger. Moet je die dan maar tegen de borst stoten en ‘hun’ server vernaggelen omdat een deel graag wel op een overvolle server wil spelen?

Ik denk dat mergen helemaal niet de oplossing is, laat Blizzard maar lekker doorgaan met gratis transfers voor de echt hopeloze gevallen, of laat ze zoiets doen als in retail, waar ze verschillende low-population realms aan elkaar koppelen (connected-realms) waardoor je wel samen kan spelen, maar niet zit met de nadelen van een harde merge (name changes enzo).

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196310/blizzard-kondigt-mobiele-game-warcraft-arclight-rumble-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.