Blizzard neemt vicepresident voor cultuur aan om bedrijfscultuur te verbeteren – Gaming – Nieuws

Blizzard neemt vicepresident voor cultuur aan om bedrijfscultuur te verbeteren – Gaming – Nieuws

Ik blijf dat artikel altijd meer zien als een sensatie artikel, als junior community manager of bijv. junior QA zal je inderdaad geen super loon hebben, maar dat is ook logisch gezien de functie. Uit wat verder onderzoek destijd bleek dat die salarissen die ze krijgen voor die functies redelijk marktconform zijn, en is dat probleem niet het extreem lage salaris is, maar het feit dat die mensen willen wonen in een van de duurste regio’s van de VS.

Dat zelfde zie je hier in Nederland ook, waar je van bepaalde functies in het oosten van het land prima kan rondkomen van het loon dat hoort bij die functie is dat in een regio als bijvoorbeeld Amsterdam soms een stuk lastiger, en zit je op een studentenkamertje in plaats van in een appartement. Dat ligt echter niet aan het salaris dat de werkgever betaald, maar aan de kosten voor levensonderhoud nodig in die regio.

Je kan mijn inziens bijv. als beginnende community manager, die heel oneerbiedig gezegd (ze verdienen een sloot aan respect met de shit die ze soms over zich heen krijgen van spelers), niet meer is dat een betaalde forumposter is, niet direct een ‘six figure salary’ verwachten, dat zou hier in Nederland ook niet meer verdienen dan iets boven minimum loon, ik zou daar in de VS dus ook een salaris verwachten van $20 tot $40k (en dat was ook waar we destijds, bij het breken van dit nieuws, na enig rond zoeken op uit kwamen). Je moet je afvragen of je als je echt die functie ambieert, je misschien niet een stukje van kantoor moet gaan wonen, iets dat je hier ook vaak genoeg ziet gebeuren. Wij hebben bijv. ook meerdere kantoren in de randstad, maar lang niet iedereen die daar zit, woont in die regio, genoeg die dagelijks 45+ minuten naar kantoor reizen, maar daardoor wel in een regio wonen waar ze met hun salaris meer kunnen bereiken dan dat ze bijvoorbeeld in Amsterdam of Den Haag kunnen.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 6 mei 2022 19:31]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196466/blizzard-neemt-vicepresident-voor-cultuur-aan-om-bedrijfscultuur-te-verbeteren.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.