Bloomberg: Apple komt in 2023 met 15″-MacBook Air en werkt aan 12″-laptop – Computer – Nieuws

Bloomberg: Apple komt in 2023 met 15″-MacBook Air en werkt aan 12″-laptop – Computer – Nieuws

nee het is inderdaad geen raceauto.. maar ik heb zelf meerdere lichtgewicht laptops in m’n handen gehad. Van de Asus Zenbook serie groot fan, deze zijn vaak goed degelijk solide/stijf uitgevoerd. Maar zelfs binnen die serie zijn er modellen geweest die wellicht iets te “licht” (lees: niet stijf genoeg) waren.

Het is oprecht storend als alles aan de laptop doorbuigt of beweegt. Zo’n lichte laptop verplaats je met regelmaat, je zit er mee op de bank, gaat even aan tafel zitten, loopt er mee de trap op.. of in kantoor situatie loopt even naar je collega met je laptop die aanstaat, scherm open waar je mee bezig bent.

Je houd hem dan vast in de hoek naast de trackpad. Hij is zo licht dat dit makkelijk kan met duim en twee vingers aan de onderkant. Als hij dan niet stijf genoeg is, buigt hij door en zie je zo de rand van je trackpad uit de behuizing komen (heb ik zien gebeuren). Niet dat het gelijk los komt, maar is geen fijn idee dat je zo even naar de onderkant van het trackpad glasplaatje kunt kijken tijdens het lopen met je laptop..

een grotere laptop zoals een 15″ Macbook Air zou zijn.. is niet alleen logischerwijs zwaarder, simpelweg omdat er meer materiaal nodig is voor dat formaat. Maar de afstand is groter wat een groter hefboom effect heeft in de situatie zoals hierboven!

[Reactie gewijzigd door Erik B op 10 juni 2022 12:53]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197798/bloomberg-apple-komt-in-2023-met-15-inch-macbook-air-en-werkt-aan-12-inch-laptop.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.