Bloomberg: Apples topman voor machinelearning gaat bij Google werken – IT Pro – Nieuws

Bloomberg: Apples topman voor machinelearning gaat bij Google werken – IT Pro – Nieuws

Geweldig, dit soort mensen breken een lans voor ons ‘voetvolk’. Als dit soort toptalenten ook weigeren verplicht terug te keren kunnen we de remote cultuur behouden.

Weg met ‘cultuur’, net als ‘kantoorcultuur’ (termen die refereren naar ‘zo doen wij het altijd/zo doet iedereen het’, wat geen goed argument is). Laten we praten over iets anders: ‘keuze’, wanneer er ruimte is voor keuze.

Sommige mensen willen graag terug naar kantoor. Laat ze, maar laat hun voorkeur geen invloed hebben op degenen die liever (voornamelijk) thuiswerken als thuiswerken geen meetbare negatieve invloed heeft op het eindresultaat. Wanneer er wel frictie is, kijk dan naar ‘hoe kan het beter’ en niet naar ‘hoe komen wij er zo snel mogelijk vanaf’.

Op persoonlijk en maatschappelijk vlak is het zoveel beter om keuze te geven, binnen kaders waar het niet anders kan. De keuze om thuis te werken heeft zelfs positieve invloed op mensen die op kantoor willen werken. Denk alleen al aan tijd die men bespaart tijdens het reizen door een lagere druk op de infrastructuur, en de daarmee bespaarde druk op het milieu.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 mei 2022 09:45]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196880/bloomberg-apples-topman-voor-machinelearning-gaat-bij-google-werken.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.