Bloomberg: Samsung wil prijzen chipproductie met 20 procent verhogen – Computer – Nieuws

Bloomberg: Samsung wil prijzen chipproductie met 20 procent verhogen – Computer – Nieuws

Samsung Foundry is volgens Bloomberg in gesprek met klanten om de prijzen voor chipproductie met 15 tot 20 procent te verhogen. De prijsstijgingen zouden het gevolg zijn van gestegen kosten voor materialen en logistiek.

De mate van de prijsstijgingen varieert afhankelijk van de complexiteit van de chips die Samsung Foundry voor zijn klanten produceert. Dat melden mensen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf aan Bloomberg. Chips die Samsung op basis van oudere nodes produceert, zouden sterker in prijs stijgen dan de chips die op latere productieprocedés gemaakt worden.

Bloomberg schrijft dat Samsung vorig jaar relatief terughoudend was met prijsstijgingen, ondanks de chiptekorten. Nu zou het bedrijf er toch voor gekozen hebben de prijzen te verhogen, door gestegen materiaalkosten en logistieke kosten. De achterliggende oorzaken zijn onder andere de oorlog in Oekraïne, lockdowns in China vanwege corona-uitbraken en inflatie.

Samsung Foundry zou de prijsstijgingen in de tweede helft van dit jaar door willen voeren. Concurrenten TSMC en UMC zouden klanten ook gewaarschuwd hebben dat de prijzen omhooggaan. TSMC zou de prijzen vanaf 2023 met 5 tot 8 procent willen verhogen en vorig jaar al een prijsstijging van 20 procent hebben doorgevoerd.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196746/bloomberg-samsung-wil-prijzen-chipproductie-met-20-procent-verhogen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.