Bloomberg: top van Apple presenteerde mixedrealityheadset aan raad van bestuur – Gaming – Nieuws

Bloomberg: top van Apple presenteerde mixedrealityheadset aan raad van bestuur – Gaming – Nieuws

De top van Apple heeft een mixedrealityheadset gedemonstreerd aan de raad van het bestuur van het bedrijf. Dat claimt Bloomberg. Volgens bronnen die Bloomberg sprak vindt de ontwikkeling van de bril zich in een laat stadium en is een aankondiging voor de nabije toekomst.

De journalisten van Bloomberg spraken naar eigen zeggen met bronnen die dicht bij de ontwikkeling van de headset staan, maar ook anoniem wensen te blijven. Zij menen dat de mixedrealityheadset die Apple wil aankondigen, zich in een laat stadium van de ontwikkeling bevindt.

Ze verwijzen daarvoor naar de vermeende demonstratie die door de top van Apple werd gegeven aan de raad van bestuur tijdens een recente vergadering maar ook naar het werk dat Apple de afgelopen weken heeft gestoken in realityOS, het besturingssysteem van de headset. Er werden al aanwijzingen gevonden naar RealityOS sinds 2017, maar ook begin dit jaar werd er gewag op Twitter van het besturingssysteem.

Volgens Bloomberg is Apple in de weer geweest om ar-versies van enkele van zijn iPhone-apps te maken maar heeft het bedrijf ook nieuwe apps ontwikkeld die om content te streamen en virtuele vergaderingen te houden.

Begin dit jaar schreef Bloomberg dat Apple de aankondiging van de mixedrealityheadset nog even moest uitstellen en dat wegens problemen bij de ontwikkeling. Bloomberg opperde dat Apple toen mikte op eind 2022, ofwel begin 2023 voor de aankondiging.


Tekening van hoe de Apple-headset eruit kan komen te zien op basis van beschrijvingen van anonieme bronnen. Bron: The Information

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196986/bloomberg-top-van-apple-presenteerde-mixedrealityheadset-aan-raad-van-bestuur.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.